Circulaire-IT trapt af met summit in Doorn

LuteijnMedia organiseert op 21 juni de Circulaire IT Summit in de SDG House in Landgoed Zonneheuvel in Doorn. Aan deze ronde tafel nemen 15 leidinggevenden van Nederlandse bedrijven die actief zijn in de circulaire ICT deel, variërend van leveranciers van refurbished apparaten, life cyle management dienstverlener, aanbieders van spareparts tot partijen gespecialiseerd in de correcte afvoer en hergebruik van hardware, broadline distributeurs en traders.

Tijdens de summit komen onderwerpen aan de orde over de stand van de Circulaire IT in Nederland, wat de sector kan doen om de circulariteit te bevorderen en hoe ze onderling beter kunnen samenwerken. Aansluitend vindt een borrel plaats als informeel netwerkmoment. Voor de summit worden rond de 15 leidinggevenden verwacht.

Start van dit platform

Het event is het officiële startschot van Circulaire-IT, het nieuwe platform van LuteijnMedia dat onderdeel uitmaakt van ITchannelPro. Het platform, dat al sinds mei officieus actief is, bestaat naast de website Circulaire-IT.nl uit meerdere digitale whitepapers per jaar waarin interviews en artikelen over circulaire IT worden verzameld die eerder zijn verschenen in de uitgaves van LuteijnMedia. Circulaire-IT gaat onder meer in op de markt voor verlenging van de levensduur, afvoer en hergebruik van hardware, gecertificeerde dienstverlening voor data wiping, lease- en financieringsconstructies, refurbishment en reparatie van mobiele apparaten, groene ICT en goede doelen gerelateerd aan e-waste.

Congres en netwerkevent

LuteijnMedia organiseert 16 november het eerste Congres Circulaire-IT in Nederland 2022, waar internationale toonaangevende sprekers een podium krijgen voor 150 bezoekers.
“Het onderwerp circulair treedt steeds meer op de voorgrond in de ICT-markt”, zegt Eric Luteijn, eigenaar/uitgever van LuteijnMedia en gastheer tijdens de summit. “Het is bij uitstek ook het onderwerp waarbij samenwerken en communicatie naar buiten toe cruciaal is.

Nieuw is in de ICT-branche nog steeds de norm, maar met de ontwikkelingen van de laatste jaren vragen om een passend antwoord. Wet- en regelgeving worden strenger, maar ook uitdagingen in de supply chain zorgen ervoor dat circulaire IT steeds meer op de voorgrond treedt. Het doel van LuteijnMedia met haar uitgaves, waaronder ITchannelPro en nu dus Circulaire-IT, is om meer business te verschaffen voor ICT partners. Daar is circulariteit een steeds belangrijker onderdeel van.”

Mobiele versie afsluiten