Circulair blockchainbedrijf Circularise sleept 11 miljoen binnen

Neste, Brightlands Venture Partners, 4 Impact VC en Asahi Kasei hebben samen 11 miljoen euro geïnvesteerd in het Nederlandse bedrijf Circularise, een ontwikkelaar van digitale productpaspoorten.

Circularise levert technologie die leveranciers in staat stelt hun gebruik van hulpbronnen te optimaliseren en de gegevens te controleren die zij willen delen, zoals de samenstelling van materialen of hun ecologische voetafdruk.

Oplossingen

De nadruk ligt daarbij op grote industrieën, die met de oplossingen volledige inzicht moeten krijgen in de samenstelling van hun producten. Ook biedt Circularise een oplossing die de boekhouding van meerdere locaties centraal in overzicht plaatst. Daarnaast biedt het bedrijf een oplossing ter ondersteuning van de overgang van fossiele grondstoffen naar duurzame alternatieven in de kunststof- en chemische industrie.

Smart Questioning

De technologie van Circularise is gebaseerd op blockchain, wat het bijhouden van de gegevens betrouwbaar en vooral veilig moet maken. De kern wordt gevormd door de zogenaamde Smart Questioning-technologie, een gepatenteerd systeem die de gebruikers in staat stelt zelf te kiezen welke gegevens worden gedeeld.

Het bedrijf is opgericht in 2016 en is met behulp van EIT Raw Materials, de Europese Commissie en startup-investeerders uitgegroeid tot een wereldwijd actief bedrijf veertig medewerkers. Ondertussen zijn projecten uitgevoerd met onder meer nieuwe investeerder Asahi Kasei, Covestro, Domo Chemicals, Marubeni, Mitsubishi Chemicals, Neste, LyondellBasell, Philips Domestic Appliances, Porsche en Trinseo.

“Onze missie is altijd duidelijk geweest: de overgang naar een circulaire economie versnellen door traceerbaarheid en transparantie van de toeleveringsketen”, zegt Jordi de Vos, een van de oprichters van Circularise.

Mobiele versie afsluiten