CFIT verwelkomt Electronics Watch als lid

Electronics Watch, een netwerk van publieke inkopers en maatschappelijke organisaties, is onlangs toegetreden als ondersteunende organisatie bij CFIT.

Electronics Watch en haar partners hebben volgens CFIT (Circular and Fair ICT Pact) waardevolle ervaring die CFIT en haar deelnemers zal ondersteunen bij het vinden van oplossingen om due diligence en transparantie beter te integreren in de inkoop van ICT – twee van de toezeggingen van het CFIT Framework. Electronics Watch is een ondersteunende organisatie geworden bij CFIT vanwege hun sterke toewijding aan samenwerking en voortdurende verbeteringen op het gebied van duurzaamheid binnen de ICT-sector.

Werknemers centraal

Sinds de oprichting in 2016 is Electronics Watch gegroeid en telt het nu meer dan 900 aangesloten publieke inkopers in elf landen in Europa en Australië. Via dit netwerk biedt het transparantie in toeleveringsketens, monitoringrapporten en verbeteringsprocessen aan zijn aangesloten inkopers. In samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties hanteert Electronics Watch een door werknemers gestuurde monitoringmethodologie om betrouwbare gegevens over risico’s en schendingen van rechten te verzamelen, wat volgens de organisatie leidt tot tastbare verbeteringen voor werknemers in de elektronicabranche. Aan de kern van de filosofie van Electronics Watch ligt de erkenning van werknemers als rechthebbenden. In hun door werknemers gestuurde monitoringmethodologie speelt de rol van publieke inkopers een cruciale rol, waarbij wordt begrepen dat het handhaven van de rechten van werknemers verder gaat dan nalevingscontroles.

“Door zich aan te sluiten als ondersteunende organisatie zal Electronics Watch bijdragen aan het succes van het Pact door actief kennis en ervaring te delen, en vruchtbare dialogen aan te gaan met zowel deelnemers van CFIT als andere ondersteunende organisaties. Hun voornaamste doel is om een zinvolle rol te spelen in de ambitieuze inkoopstrategieën van publieke en private inkopers van ICT-producten”, aldus CFIT.

Mobiele versie afsluiten