Carbon Market Watch: Apple en Microsoft redelijk op klimaat, Samsung erg slecht

In een kritisch duurzaamheidsrapport van Carbon Market Watch komen zes grote techbedrijven -Amazon, Apple, Foxconn, Google, Microsoft en Samsung- eruit met middelmatige tot slechte resultaten.


De Corporate Climate Responsibility Monitor 2023 kijkt naar de klimaatdoelstellingen van 24 enorme bedrijven in verschillende branches. De ICT-sector wordt dus vertegenwoordigd door Apple, Amazon, Google en Foxconn. Het rapport probeert de werkelijke uitstoot van de bedrijven te vergelijken met wat ze zelf melden en hun doelstelling op de lange termijn.

Kritisch

De algemene teneur van het rapport is kritisch, en dat is voor de techbedrijven niet minder. Over het algemeen zijn de giganten niet helemaal eerlijk, niet transparant of beiden in hun klimaatdoelstellingen. Het resultaat onder de streep is dan ook dat de bedrijven gezamenlijk de klimaatdoelstellingen van Parijs niet gaan halen.

Van de technologiebedrijven scoren zowel Apple als Microsoft ‘redelijk’ en ‘gemiddeld’ op respectievelijk transparantie en integriteit. Met transparantie wordt bedoeld hoe inzichtelijk de organisaties hun uitstoot maken, en met integriteit of ze wel alles meetellen wat ze horen mee te tellen. Google zit bij beide scores op ‘gemiddeld’, terwijl chipmaker Foxconn en Amazon het niet goed doen met een ‘laag-laag’ score. Samsung maakt het van de technologiebedrijven het bontst, volgens Carbon Market Watch: de transparantie is laag, en de integriteit is ‘zeer laag’, wat neerkomt op dat het een groot deel van de uitstoot weglaat.

Mobiele versie afsluiten