Blanco doneert wiping software voor scholen in Afrika

Data-wipingleverancier Blancco is de samenwerking aangegaan met The Turing Trust, een Britse charitatieve organisatie, om digitale vaardigheden en circulaire initiatieven op scholen in Afrika te ondersteunen.

Daarvoor doneert het bedrijf software voor het wipen van opslagmedia aan The Turing Truse, zodat oude ICT-apparatuur kan worden gebruikt door schoolkinderen. Dat moet voorkomen dat veel van deze apparaten -die voor andere doeleinden niet meer voldoen- op een vuilstort terecht komen. De software wordt geleverd met de nodige gebruikslicenties, zodat gedoneerde hardware veilig kan worden gebruikt.

IT-labs

Volgens The Turing Trust is de samenwerking met Blancco cruciaal bij het verhogen van het aantal gedoneerde apparaten. Het goede doel is begonnen met het doneren van PC’s voor IT-labs in scholen in Malawi in 2016. Ondertussen heeft 8 procent van de scholen daar een IT-lab, waar dat zes jaar geleden nog maar 3 procent was.

Tot nu toe claimt Blancco al 2.500 apparaten te hebben gewiped voor The Turing Trust.

Volgens het World Economic Forum en de E-waste Coalition van de Verenigde Naties wordt ieder jaar ongeveer 50 miljoen ton aan e-wase geproduceerd. Veel daarvan komt terecht in ontwikkelingslanden.

Mobiele versie afsluiten