Blancco ziet forse omzetstijging door terugkeer naar kantoor

Blancco Technology heeft zijn omzet zien stijgen met 22 procent voor de laatste zes maanden van 2022, zo meldt het Britse bedrijf.

De bedrijfsopbrengsten stegen met 33 procent tot 9,4 miljoen pond, terwijl de opbrengsten uit de verkoop van IT-activa met 30 procent stegen tot 9 miljoen pond. De mobiele omzet van het ITAD-bedrijf daalde daarentegen licht met 1 procent tot 5,6 miljoen pond als gevolg van een vertraging in de verkoop van nieuwe smartphones, wat de handel in gebruikte toestellen in de periode beïnvloedde.

Betere marges

Blancco meldde ook een dubbelcijferige groei bij constante valuta in elk van zijn drie regio’s, waarbij de omzet in Noord-Amerika met 39 procent steeg tot 8 miljoen pond, in EMEA met 12 procent tot 8,7 miljoen pond en in Azië-Pacific met 19 procent tot 7,3 miljoen pond. De brutomarges van het bedrijf bleven sterk en stegen van 97 procent een jaar eerder naar 98 procent.

Het succes wordt vooral toegeschreven aan het feit dat werknemers weer terug naar kantoor gaan, wat een vervangingshause op gang bracht bij IT-afdelingen.

Mobiele versie afsluiten