Blancco biedt specifieke wiping chromebooks

Blancco, de leverancier van wiping-oplossingen, heeft data sanitization voor chromebooks toegevoegd aan Blancco Drive Eraser.

Daarmee krijgen organisaties die chromebooks inzetten de mogelijkheid om de data op deze zeer lichte apparaten volledig en gecertificeerd te verwijderen. Dat kan snel en gecentraliseerd gebeuren, terwijl het apparaat gewoon bruikbaar blijft. Dit moet vooral van pas komen voor apparaten die vaak worden overgedragen aan verschillende personen voor tijdelijk gebruik. Dit is bijvoorbeeld het geval binnen opleidingsinstituten en dergelijke organisaties. De apparaten worden daarmee ontdaan van persoonsgegevens, volgens de wet een harde eis als het aankomt op gegevensbescherming.

Grote behoefte

“De meeste leerlingen zijn weer teruggekeerd naar het klaslokaal, en werknemers komen steeds vaker weer op kantoor, maar de behoefte aan chromebooks is er niet minder op geworden”, zegt Alan Bentley, President of Global Strategy bij Blancco. “Volgens een voorspelling worden in 2022 bijna 30 miljoen chromebooks verscheept, een afname van 21 procent ten opzichte van 2021, maar toch bijna het dubbele van de aantallen van 2019.”

Volgens hem krijgen organisaties de mogelijkheid om alle data onomkeerbaar van de apparaten te halen. “Dat geeft ze de mogelijkheid om end-of-life apparaten zonder problemen opnieuw te gebruiken of door te verkopen, in plaats van dat ze op de stortplaats terecht komen.”

De software van Blancco geldt als een van de de-facto standaarden binnen de markt voor wipingdiensten. De optie voor chromebooks wordt kosteloos aan Blancco Drive Eraser toegevoegd.

Mobiele versie afsluiten