Blancco biedt certificeringen voor eBay Refurbished

Blancco is recent een partnerschap aangegaan met eBay voor resellers die refurbished apparaten aanbieden via het eBay Refurbished-programma.

Dat doet het data-wiping bedrijf door te helpen bij het valideren van de verkoop van refurbished apparaten in lijn met de beoordelingscriteria van eBay.

Apparaten die via eBay Refurbished worden verkocht, ondergaan een inspectie-, test- en gegevenswisselingsproces. De diagnostische en wiping-certificeringen van Blancco integreren nu de beoordelingscriteria van eBay voor het eBay Refurbished-programma. Deze stap zal dienen om de beoordeling van mobiele apparaten, desktops en laptops die op de Amerikaanse website van eBay worden verkocht, te valideren.

Certificeringen

Mobiele apparaatverwerkers en IT-resellers die betrokken zijn bij het eBay Refurbished-programma kunnen nu profiteren van Blancco’s diagnostische en wisco-certificeringen om apparaten nauwkeurig te beoordelen op cosmetische staat en functionaliteit. Dit biedt resellers de zekerheid dat elk apparaat grondig is geëvalueerd en nauwkeurig is vertegenwoordigd met de certificering van Blancco.

De diagnostische mogelijkheden van Blancco sluiten aan bij de rapporten over de toestand van apparaten en de beoordelingsschaal van eBay. Dit moet refurbishers en resellers helpen bij het duidelijk en consistent communiceren dat het apparaat in de staat zal arriveren zoals geadverteerd. De oplossingen van Blancco zijn cloudgebaseerd, waardoor mobiele refurbishers en IT-resellers apparaatgegevens eenvoudig vanaf elke locatie kunnen beheren. Bovendien helpen deze partnerschappen verkopers om een hogere tevredenheid van eindgebruikers te bereiken door een verbeterde consistentie bij het voldoen aan de vereiste beoordelingscriteria.

Blancco en eBay delen naar eigen zeggen een visie over hoe de refurbishment van apparaten een grotere betrokkenheid bij de circulaire economie kan bevorderen. Door deze samenwerking vereenvoudigt Blancco het proces voor verkopers om betrokken te raken bij de secundaire apparaatmarkt, wat kan helpen bij het aanpakken van problemen in de toeleveringsketen bij de productie van nieuwe apparaten en het verminderen van groeiende elektronische afvalstoffen van weggegooide consumentenelektronica.

“Onze samenwerking met eBay toont onze toewijding om samen te werken met toonaangevende bedrijven die de circulaire economie stimuleren”, aldus Jon Mellon, President van Global Sales, Marketing en Field Operations bij Blancco. “In lijn met zijn geschiedenis blijft eBay pionieren op dit gebied en een robuuste arena creëren waarin mobiele verwerkers en ITAD’s hun bedrijf kunnen opbouwen en hun bereik kunnen vergroten, terwijl ze consumenten beschermen. Blancco integreert naadloos in deze wereld. We kijken ernaar uit om de mogelijkheid van eBay-verkopers te vergroten om betaalbare, betrouwbare en gemakkelijk aan te schaffen apparaten te leveren, terwijl we tegelijkertijd de privacy van persoonlijke gegevens en de transparantie van apparaten waarborgen.”

Mobiele versie afsluiten