Battolyser haalt 40 miljoen op van EIB

Battolyser Systems heeft aangekondigd dat het 40 miljoen euro aan financiering heeft ontvangen van de Europese Investeringsbank (EIB) via het InvestEU-fonds.

Battolyser-Systems

De financiële injectie moet het bedrijf helpen bij het opschalen van de productie in hun faciliteit in Rotterdam. De faciliteit zal zich richten op grootschalige productie van een gecombineerd elektriciteitsopslag- en elektrolyse-stapelsysteem, zo staat te lezen in het persbericht. De technologie is momenteel operationeel in een grootschalige industriële gascentrale in Nederland en de commerciële inzet staat gepland voor 2024. Eerder meldde Battolyser al dat het eerste industriële systeem is geïnstalleerd in de RWE Magnum-energiecentrale. De RWE Magnum-energiecentrale is een van de grootste energiecentrales in Nederland en zal de waterstof die door Battolyser wordt geproduceerd gebruiken om zijn generatoren te koelen.

Just Transition Fund

Daarnaast heeft het bedrijf onlangs een subsidie van 2 miljoen euro ontvangen van de Europese Commissie onder het Just Transition Fund. Dit geld zal worden toegewezen aan de opstart van de fabriek van het bedrijf in Schiedam. Hier zal Battolyser de eerste productielijnen opzetten om Battolysers te assembleren.

Battolyser CEO Mattijs Slee benadrukt de rol van zijn bedrijf in het kader van de Europese Green Deal: “Om aan de Green Deal te voldoen en te streven naar netto nul emissies hebben we schaalbare waterstofoplossingen nodig voor alle takken van industrie. Duurzame, kostenefficiënte, echt groene waterstof, geschikt voor het elektriciteitsnet en ‘made in Europe’ – Battolyser Systems biedt dit allemaal.”

Mobiele versie afsluiten