Apple start met verkoop refurbished iPhone 13 – maar nog niet in Nederland

Apple is begonnen met de verkoop van certified refurbished iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max modellen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Op de Nederlandse site van het bedrijf zijn deze echter nog niet te vinden.

Certified refurbished

De modellen zijn in deze grotere Europese landen nu verkrijgbaar onder het Certified Refurbished-programma. Onder dat programma krijgen gebruikte toestellen een nieuwe accu en buitenkant en worden eventueel onderdelen vervangen door originele reserveonderdenen. Verder krijgen de apparaten de behandeling die je van elk refurbished smartphone mag verwachten, waardoor ze moeten aanvoelen als ‘nieuw’.

Het originele OS of een recentere versie wordt voorgeïnstalleerd en de apparaten worden geleverd in speciale doos met alle accessoires en kabels. Het bedrijf voert ook volledige functionele tests uit en biedt er een jaar garantie op.

De toestellen zijn in deze landen 120 tot 280 goedkoper dan hun nieuwe tegenhanger, afhankelijk van het land en het iPhone-model.

Mobiele versie afsluiten