Apple laat klanten in VS zelf iPhones repareren

Apple zet een volgende stap op het gebied van circulariteit en laat klanten in de VS hun eigen toestel repareren. Zij kunnen per direct onderdelen, gereedschap en handleidingen aanvragen, meldt The Verge.

Het reparatieprogramma werd vorig jaar aangekondigd en is vooralsnog alleen beschikbaar in de VS. Het is nog niet duidelijk of en wanneer het programma naar Europa en/of Nederland komt. Wel zegt Apple de dienst te willen uitbreiden naar andere landen. De service is op dit moment alleen beschikbaar voor de iPhone 12, 13 en derde generatie SE.

Tweehonderd onderdelen

Toen Apple de dienst vorig jaar aangekondigde, meldde het bedrijf dat er in totaal ongeveer tweehonderd verschillende onderdelen te koop zullen zijn, samen met bijbehorend gereedschap. Apple geeft korting op de gekochte onderdelen als gebruikers oude onderdelen terugsturen.

Samsung volgt

Consumenten moeten door de verandering de meest voorkomende reparaties zelf kunnen uitvoeren. Het gaat hierbij vooral om reparaties van het beeldscherm, de batterij en de camera. Apple is niet het enige bedrijf dat komt met zo’n reparatieprogramma. Ook Samsung heeft een soortgelijke dienst aangekondigd, die vanaf komende zomer beschikbaar moet zijn voor Amerikaanse klanten.

Bron: The Verge

Mobiele versie afsluiten