Amac start abonnementsdienst met refurbished-element

De in Apple gespecialiseerde webwinkel Amac begint met de verkoop van refurbished hardware, in het kader van een abonnementsdienst voor nieuwe apparaten.

Het abonnement van Amac werkt zo: klanten nemen een nieuw apparaat voor een vooraf bepaalde tijdsduur en betalen daarvoor een maandelijks bedrag plus rente. Dat bedrag is gebaseerd op het verschil tussen de nieuwwaarde en de restwaarde. De ingeleverde telefoons worden door Amac gerefurbished en opnieuw verhandeld. Het is trouwens ook mogelijk om het apparaat na afloop gewoon verder af te betalen. “Wij bieden klanten graag de mogelijkheid elke twee of drie jaar de nieuwste iPhone, Mac of iPad aan te schaffen, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen”, zegt Amac-oprichter Ed Bindels.

Levensduur

Het wordt ook mogelijk om gebruikte apparaten bij Amac in te leveren ter refurbishment, maar een eis die de winkel stelt is wel dat het nog updates moet krijgen van Apple. “We zien al enkele jaren dat bij ons het aantal reparaties voor Apple-producten daalt”, zegt Ed. “De restwaarde van Apple-apparaten was al hoog en stijgt nu nog meer. Het wordt steeds aantrekkelijker oude producten in te leveren en te hergebruiken. We verlengen zo de levensduur van Apple-apparaten.”

Mobiele versie afsluiten