A&M Groep treedt toe tot Circulaire-IT Community

A&M Groep heeft zich aangesloten bij de Circulaire-IT Community. Daarmee draagt het recyclingbedrijf mee aan verdere kennisdeling en netwerkmogelijkheden binnen de markt voor circulariteit.

De A&M Groep zamelt sinds de oprichting in 2003 materialen en producten in, die ze niet zien als afval, maar als grondstoffen voor nieuwe toepassingen. Daarmee heeft de groep zich ontwikkeld van traditioneel (metaal-)recyclingbedrijf tot toonaangevende, moderne en innovatieve speler in de circulaire economie. De onderneming is de laatste jaren flink gegroeid. Op de vijf vestigingen werken in totaal tachtig medewerkers.

Rol in de circulaire economie

“Die groei is ook nodig, want nog altijd neemt de stroom aan afgedankte producten en materialen toe, en daarmee de behoefte om deze op een duurzame manier te verwerken”, zegt Rob Terlaak van de A&M Groep. “Om onze rol in de circulaire economie te onderstrepen, richtte de A&M Groep het kennis- en innovatiecentrum In2Waste Solutions op. Dat doen we door opdrachtgevers te ondersteunen bij het opnieuw inzetten van materiaal- en productstromen. Door mee te werken aan het verlagen van de CO2-footprint. Door het bieden van sociale werkgelegenheid. En door strategisch te adviseren over circulair ondernemen.”

Vanuit de business unit Ewaste verzorgt A&M Groep ook de vernietiging van uw en elektronische en elektrische apparatuur conform WEEELABEX-wetgeving. “Samen met de klant inventariseren wij de verwachtingen en eventuele eisen die worden gesteld aan de vernietiging, het transport of bijvoorbeeld de demontage van bepaalde installaties”, aldus Terlaak.

Mobiele versie afsluiten