Allemaal Digitaal aangesloten bij Circulaire-IT.nl Community

Het ANBI-geregistreerde goede doel Allemaal Digitaal heeft zich aangesloten bij de Community van Circulaire-IT.nl, en wijst erop dat betaalbare ICT een basisbehoefte is voor iedereen.

Allemaal Digitaal is aan het begin van de coronapandemie ontstaan als gezamenlijk initiatief van publieke en private partijen om laptops en tablets in te zamelen, zodat zoveel mogelijk Nederlanders digitaal mee kunnen doen. De initiatiefnemers van Allemaal Digitaal zijn NLdigital, Alliantie Digitaal Samenleven en Recover-E. Volgens Allemaal Digitaal heeft 40 procent van de mensen met de laagste inkomens in Nederland geen laptop en 22 procent geen smartphone. Maar om mee te doen in de digitale wereld is toegang tot een apparaat essentieel voor school, werk en het onderhouden van sociale contacten.

Inzameling van gebruikte laptops

Stichting Allemaal Digitaal zamelt laptops en tablets in vanuit het bedrijfsleven voor mensen met een kleine portemonnee. De laptops en tablets worden professioneel gewist en de werking wordt uitvoerig getest, zodat ze klaar zijn voor een tweede leven. In samenwerking met maatschappelijke organisaties die dicht bij de doelgroep staan, komen de apparaten bij de juiste mensen terecht. “Want iedereen in Nederland moet digitaal mee kunnen doen.” Een voorbeeld is de structurele donatie van gebruikte laptops door advocatenkantoor NautaDutilh. Tot nu toe zijn dat er alleen al zo’n 250, waarvan de eersten naar een nabijgelegen basisschool gingen.

Het team van Allemaal Digitaal wordt geleid door directeur Merit van Breukelen (foto), terwijl het bestuur wordt voorgezeten door Lotte de Bruijn, die zelf de dagelijkse leiding heeft over NLDigital. Ed Alting Siberg van SiSo IT Services, Engelbert Pelster en Sake Algra van HSO hebben een ambassadeursfunctie op zich genomen.

In 2022 heeft Allemaal Digitaal en doorontwikkeling gemaakt naar een eigen entiteit, want de vraag naar betaalbare laptops, tablets en smartphones is enorm. “Vanuit de stichting blijven we ons nu en in de toekomst inzetten om digitale toegang voor iedereen mogelijk te maken”, aldus het bedrijf. “Want digitale toegang is geen luxe. Het is een basisbehoefte.”

Doneer bedrijfslaptops- en tablets aan Allemaal Digitaal zodat zij nóg meer mensen kunnen helpen.

Mobiele versie afsluiten