Alchemy laat refurbishingproces certificeren door Greenly

CO2-reportingplatform Greenly en Alchemy Global Solutions werken samen voor het volgen van de processen bij de refurbished-hardwareleverancier.

Het concept is dat Greenly diepgaande analyses uitvoert op het refurbishingproces bij Alchemy. De analyse neemt logistiek, verwerking, reparatie en distributie mee. Daarbij verzamelt Greenly gedetailleerde informatie over de CO2-uitstoot van grondstoffen voor apparaten, productie, transport en emissies aan het einde van de levensduur.

Dit stelt Alchemy naar eigen zeggen in staat om volledige transparantie te bieden over de CO2-uitstoot van elk apparaat dat het verkoopt. Met de Greenly-certificering kunnnen bedrijven het volledige milieueffect van hun apparaten inzien en nauwkeuriger rapporteren over hun duurzaamheidsactiviteiten. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen bij CSRD-rapportages die sinds dit jaar moeten worden opgesteld.

Greenly is eerste stap voor Alchemy

“Terwijl bedrijven worstelen om duurzamer te worden, streven wij ernaar manieren te bieden om positieve impact gemakkelijker aan te tonen”, zegt Stephen Wise, Global Marketing Director, Circular Economy, bij Alchemy. “De eerste stap naar een meer duurzame onderneming betekent het zoveel mogelijk verminderen van emissies, voordat wordt gecompenseerd wat niet kan worden verminderd. Het kiezen voor refurbished IT-apparaten vermijdt gemiddeld 76,05kg aan CO2-uitstoot. Onze nieuwe samenwerking met Greenly maakt ons de enige aanbieder die de vermeden CO2-uitstoot van elk afzonderlijk aangeschaft apparaat kan certificeren.

“Onze samenwerking betekent ook dat bedrijven de modellen die ze willen aanschaffen kunnen filteren op hun duurzaamheidsreferenties, waardoor het gemakkelijker wordt om potentiële besparingen te meten tegen duurzaamheidsdoelen. Het is belangrijk voor bedrijven om zowel het milieueffect als de financiële impact van hun technologie te begrijpen in hun strategieën om Net Zero te bereiken. Het verminderen van de CO2-impact van een bedrijf via gereviseerde technologie is bijzonder belangrijk voor bedrijven met grote Scope 3-emissies, zoals servicebedrijven of die de meeste van hun activiteiten uitbesteden.”

Mobiele versie afsluiten