Alchemy koopt numobile voor Device-as-a-Service (DaaS)-platform

Alchemy, de eigenaar van Loop Mobile, heeft de Australische mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO) en fintech voor Device-as-a-Service (DaaS) numobile overgenomen.

De overname markeert volgens de dienstverlener de volgende stap in de missie van Alchemy om haar innovatieve reeks diensten voor de circulaire technologiemarkt uit te breiden. Sinds de oprichting richt numobile zich erop apparaten een nieuw leven geven. De overname stelt Alchemy nu in staat om het ‘DaaS’-platform van numobile in haar aanbod te integreren en vernieuwde technologie aan te bieden via abonnementsplannen aan bedrijven in onder meer de EU. Specifieke plannen voor Nederland zijn nog niet vermeld, al levert Alchemy al wel refurbished smartphones via dochterbedrijf Loop Mobile.

nupay

De nieuwe dienst, bekend als nupay, moet DaaS en andere financieringsopties gaan bieden om hoogwaardige technologie toegankelijk te maken voor zowel bedrijven als consumenten, terwijl de ecologische voetafdruk van de techsector aanzienlijk wordt verminderd. Als onderdeel van de dienst kunnen apparaten op verschillende momenten tijdens het abonnementsplan worden teruggestuurd, wat betekent dat ze opnieuw kunnen worden verkocht of refurbished en weer in het abonnementsprogramma kunnen worden opgenomen. “De combinatie van de apparaatabonnementsmogelijkheden van numobile, haar concurrerend geprijsde Telstra Wholesale MVNO-tariefplannen en het uitgebreide assortiment opgeknapte apparaten van Alchemy zal consumenten een unieke bundel bieden die de betaalbaarheid en flexibiliteit vergroot op een moment waarop veel huishoudens en bedrijven te maken hebben met aanzienlijke economische druk”, zegt Walter Vicente, CEO van Alchemy.

Silke Poortman, CEO van numobile: “Het toetreden tot de Alchemy-familie stelt numobile in staat om Alchemy’s wereldwijde aanwezigheid, operationele schaal en wereldwijde partnerschappen te benutten om onze oplossingen aan een veel grotere klantenbasis aan te bieden. We zijn verheugd om deel uit te maken van het Alchemy-team en een nieuwe fase in onze groei en ambities om circulaire technologie voor iedereen betaalbaar te maken.”

Mobiele versie afsluiten