Aggreko pompt 170 miljoen in duurzame apparatuur voor Europese markt

Aggreko, de grootste verhuurder van fullservice utility-oplossingen ter wereld, gaat ongeveer 170 miljoen euro investeren de Europese selectie. Het grootste deel is gericht op de zogenaamde Greener Upgrades.

De Greener-Upgrades selectie bestaat uit nieuwe boilers, Stage V generatoren, batterijen en koelers. Daarmee wil Aggreko bedrijven helpen de meest efficiënte en duurzame oplossingen te kiezen om hun net-nul ambities te realiseren. Het portfolio moet nieuwere technologieën en oplossingen die koolstofemissies en stikstof verlagen en besparingen op brandstof opleveren. De nieuwe apparaten komen beschikbaar vanuit depots in heel Europa en worden strategisch geplaatst om lokale uitdagingen aan te pakken en de flexibiliteit van leveringsketens te ondersteunen, ook in de Benelux.

Kleine veranderingen met grote gevolgen

Greener Upgrades is volgens het bedrijf ontworpen om het besluitvormingsproces te vereenvoudigen. Zo kunnen bedrijven kleine veranderingen doorvoeren die een groot verschil maken, aldus Aggreko. Dit kan gaan van het vervangen van een generator van 200 kVA door een kleinere die met een accu is uitgerust tot veel grotere gedecentraliseerde energieprojecten die gebruik maken van load on demand-configuratie om de efficiëntie te verbeteren.

Volgens Paul Langeweg, Sector Accountmanager Datacenters Benelux, is het een need-to-have geworden om duurzame apparatuur te huren. “We lopen daar als grootste speler wereldwijd in voorop”, zei hij afgelopen jaar in gesprek met DatacenterWorks. “Dat zijn niet altijd de goedkoopste oplossingen. Maar bij vrijwel alle afnemers is de knop om. Iedereen heeft concrete doelen, dat ze bijvoorbeeld voor 2030 of 2050 volledig duurzaam zijn.”

Mobiele versie afsluiten