AFAS geeft prominente plek aan CSRD in presentatie jaarcijfers

AFAS Software presenteert zijn jaarcijfers over 2023 in de vorm van een live uitzending op 5 februari, met aandacht voor duurzaamheid.

In deze ‘talkshow’ richt de softwareleverancier zich op innovatie, AI en CSRD. Het bedrijf meldt een groei van 17 procent gerealiseerd en is de winst gegroeid tot 108,7 miljoen euro. Ook het aantal medewerkers is toegenomen. “Ons doel is nooit geweest om groot in aantal FTE te worden, maar juist om groots te zijn”, zegt Arnold Mars, CFO van AFAS. “Een tijdelijke medewerkersstop die in 2023 is afgekondigd, gaf ons de mogelijkheid om te reflecteren. Mede hierdoor hebben we sneller productinnovaties kunnen realiseren en zijn we efficiënter geworden. Daar zijn onze medewerkers, die zich tomeloos hebben ingezet, verantwoordelijk voor. Het afgelopen jaar hebben wij 360 nieuwe klanten mogen verwelkomen, en we zijn ontzettend trots op deze groei.”

CSRD gaat volgens AFAS een steeds grotere rol zal spelen, en de leverancier is gedwongen om de software hierop aan te passen, aldus Mars “We zouden simpelweg niet relevant zijn voor de toekomst als we dit niet zouden doen. Niet alleen wij innoveren; wij zijn ons ervan bewust dat onze klanten dat ook van ons eisen en we zien het ook als onze verantwoordelijkheid naar de wereld.” Mede door die aanpak is bijvoorbeeld het eigen energieverbruik met twaalf procent teruggedrongen. AFAS heeft in 2023 Trede 5 op de MVO PrestatieLadder bereikt . Daarmee heeft AFAS zich de komende drie jaar naar eigen zeggen verzekerd van het hoogste niveau maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tot op heden claimt AFAS de enige partij in Nederland te zijn die deze certificering bemachtigd heeft. AFAS hoopt met de aanpak op het gebied van CSRD naar eigen zeggen een bron van inspiratie te zijn voor andere organisaties.

Talkshow

In de talkshow, genaamd ‘’AFAS Terugblik 2023’’, zullen in vijf afleveringen verschillende sprekers vanuit de organisatie zelf aan het woord komen. Verdeeld over vijf afleveringen zullen de onderwerpen uiteenlopen van Profit 1 en AI, het theater en bijbehorende mogelijkheden en HR, CSRD en het behalen van Trede 5 op de MVO PrestatieLadder. Tot slot zullen CFO Arnold Mars en CEO Bas van der Veldt in een live-uitzending, op maandag 5 februari om 16:00 uur, terugblikken op het gehele jaarverslag, de verhalen achter het verslag en een blik op de toekomst werpen.

Mobiele versie afsluiten