‘350.000 mobiele apparaten hergebruikt door TD SYNNEX Renew’

TD SYNNEX heeft vandaag zijn eerste Corporate Citizenship Report gepubliceerd, waarbij het bedrijf een overzicht geeft van het ESG-beleid en de voortgang ervan. Daarin staan onder meer de resultaten van het circulaire inruilprogramma voor mobiele apparaten.

Eind 2021 en begin 2022 heeft TD SYNNEX een materialiteitsanalyse uitgevoerd om de ESG-kwesties te identificeren en te prioriteren voor de activiteiten. Daarna heeft het bedrijf gewerkt aan de implementatie van zijn ESG-strategie in de wereldwijde organisatie, Deze is onder meer gericht op het verankeren van een cultuur van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar zeker ook op milieu. Het rapport dient volgens het bedrijf als benchmark. Jaarlijks zullen de prestaties onder de aandacht worden gebracht, inclusief gegevens over hoe TD SYNNEX bijdraagt aan de belangrijkste duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Het eerste rapport beschrijft het raamwerk dat TD SYNNEX deelde toen het bedrijf vorig jaar zijn programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen lanceerde. Het versterkt het streven van TD SYNNEX om te werken aan een gezondere planeet, het vergroten van de diversiteit in het personeelsbestand en om de zwakkeren in de samenleving toegang te bieden tot technologie.

Milieu

Milieu en circulariteit nemen uiteraard een prominente plek in in het rapport. “Als onderdeel van de focus op het klimaat en de inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, ondertekende TD SYNNEX de Business Ambition-belofte van het Science-Based Target Initiative (SBTi)”, aldus de persverklaring. “Deze omvat een verbintenis om tegen 2045 wereldwijd net-zero broeikasgasemissies te bereiken. Het gecombineerde bedrijf rapporteerde in 2022 voor het eerst aan CDP en ontving een bronzen medaille van EcoVadis. Daarnaast implementeert het bedrijf milieubeheersystemen en streeft het naar internationale normen zoals ISO 14001 om de impact op het milieu te minimaliseren.”

TD SYNNEX lanceerde een modulair duurzaamheidstrainingsprogramma, inclusief cursussen gericht op “duurzaamheidsprincipes” en de “circulaire economie” en waardeerde 12 TD SYNNEX-locaties als Energy Star-, LEED- of BREEAM-gecertificeerde kantoren. Het bedrijf heeft ook een wereldwijde duurzaamheidswerkgroep en specialisatietorens opgericht die zich richten op duurzaam transport en logistiek en de circulaire economie.

Mobiele versie afsluiten