Jaarcongres Circulaire-IT Nederland

Op 14 november 2023 zal het Circulaire-IT congres in Nederland plaatsvinden. Op deze fysieke eendaagse internationale conferentie worden de nieuwste Circular IT en refurbishment producten en diensten en bedrijven onder de aandacht gebracht, en worden wet- en regelgeving en trends besproken.

Het Circulaire-IT Congres is  eerste en enige internationale congres in Nederland die het terugdringen van IT-Waste aankaart en die een business platform creëert voor aanbieders van Circulaire producten en diensten. Het uitgebreide programma van toonaangevende sprekers is inspirerend voor iedereen die bedrijfsmatig aan duurzaamheidsdoelstellingen wil werken. U ontmoet er toekomstige kennis- en businesspartners.

Informatie Jaarcongres Circulaire-IT Nederland 2023

  • Datum: 14 november 2023 
  • Locatie: Landgoed Zonneheuvel, Amersfoortseweg 98, Doorn
  • Tijd: Een goed gevuld dagprogramma van 9.00 tot 18.00 uur
  • Toegang: Losse entree tickets €350 per persoon of als betaald lid van de community Circulaire-IT. 

Over het eerste Circulaire-IT congres in Nederland

Deze fysieke eendaagse internationale conferentie zal de nieuwste Circulaire-IT en refurbisht producten en diensten en bedrijven onder de aandacht brengen.

We hanteren een holistische benadering die zowel IT-Waste in al zijn vormen als de oplossingen voor de wereldwijde IT-Waste crisis aanpakt: Trade back programma’s, verhuur, multi-vendor ondersteunende diensten, reparatie, refurbishing, hergebruik, life cycle management, recycling technologieën, materiaalterugwinning oplossingen, handelsplatformen, end-of-life strategieën voor elektronisch afval, refurbishing in retail en B2B, evenals de regelgeving en business modellen om de milieu-impact van alle vormen van consumenten- en industrieel IT-Waste te helpen verminderen.

Vooraanstaande sprekers, voorlopers en beleidmakers op het gebied van Circulaire-IT in Nederland informeren je over de stand van zaken in Nederland, de ontwikkeling van de regelgeving en delen best practices.

Daarnaast is er een beursvloer, waar je Circulaire-IT bedrijven ontmoet en kunt netwerken met andere professionals in de Circulaire-IT.

Het congres is dé gelegenheid voor de Nederlandse en wereldwijde IT-Waste community om elkaar face-to-face te ontmoeten en van elkaar te leren.

Impressie Jaarcongres Circulaire-IT 2022

Keynote sprekers 2022

Nationale en internationale deskundige sprekers worden bijeengebracht. 
Deskundige van fabrikanten, van consumenten- en b2b-elektronica en de toeleveringsketen, eWaste recyclers en afvalbeheerbedrijven, fabrikanten van recyclingtechnologie, deskundigen op het gebied van materiaalterugwinning, de sectoren hergebruik, remanufacturing en refurbishment van elektronica, specialisten op het gebied van duurzame materialen en leveranciers van chemicaliën, wetenschap, de academische wereld, beleidsmakers, NGO’s, onderzoeksinstellingen en consultants.

Dagvoorzitter: Eric Luteijn

Sprekers:
Augustin Becquet, voorzitter Eurofas – Jan Hoogstrate, Executive Director Free ICT Europe Foundation – Jeroen Cox, Strategic Lead Energy & Environment KPN – Leendert van Houwelingen, commercieel directeur NEG-IT Solutions – Mathieu Sueters, Corporate Development Director Circulair IT Group Navied Tavakolly, Circular Catalyst bij KIA CE –  Stephan Derksen, Board advisor Renewtech Thomas Husson, Vice President, Principal Analyst bij Forrester

Klik op LinkedIN button om naar pagina van spreker te gaan

Klik op PDF button om de presentatie van de spreker te downloaden

Augustin Becquet

Voorzitter Eurefas de Europese renovatievereniging en CEO Recommerce

De hoofd onderwerpen waar Becquet over zal spreken: 

  • – “Stand van zaken op de renovatiemarkt in de EU”
  • – “Hoe de EU een echt recht op reparatie kan implementeren”
  • – “Het belang van het stimuleren van het lokale aanbod om de circulaire economie te bevorderen”

Augustin was voorheen Executive Director van Smart Devices Lenovo EMEA. Voorafgaand aan deze functie was hij Executive Director en General Manager, Mobile Business for Emerging Markets Region, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop van Motorola-telefoons in de Emerging Markets regio, waaronder het grootste deel van Oost-Europa en het Midden-Oosten, Afrika, ASEAN-landen, Hong Kong, Taiwan en de Republiek Korea.

Voordien was Augustin COO van Lenovo MBG voor de regio Azië-Pacific, evenals ASEAN GM. Daarvoor was hij Chief of Staff voor de president en het Senior Leadership Team van MBG. Leadership Team en was hij ook verantwoordelijk voor geselecteerde wereldwijde klantenrelaties. Zijn andere leidinggevende functies bij Lenovo zijn onder meer EMEA Telco Business Development Director en General Manager voor Zuid-Europa.

Harald Tepper

Sr Director Group Sustainability,
Global Lead Circular Economy, EcoDesign & ESG Transformation Philips

Harald leidt de programma’s Circulaire Economie en EcoDesign voor Philips wereldwijd. Philips heeft circulaire economie geïntegreerd in haar strategie en innovatieprocessen en heeft een ambitieus doel gezet om tegen 2025 25% van de omzet te genereren met circulaire producten en services. 

Harald zal op het congres ingaan op de doelen, de aanpak en de kansen en barrières voor Philips, met specifieke aandacht voor de rol van digitalisering, software en ICT.

Daarnaast is hij actief lid van o.a. het internationale Platform for Accelerating the Circular Economy, strategic partner van de Ellen MacArthur Foundation, lid van het Regieteam van de Circulaire Maakindustrie en lid van de adviescommissie duurzaamheid van de Raad voor Cultuur.

Voorafgaand aan zijn werk bij Philips, werkte Harald als Divisiehoofd van de DNAafdeling van het Nederlands Forensisch Instituut en als transformatiemanagement consultant bij McKinsey & Company.

Jan Hoogstrate

Van Free ICT Europe een belangenvereniging en lobbyorganisatie voor de secondaire markt spreekt over de noodzakelijke en veranderende wetgeving.

Change continues, influence matters. Het is de drive van Jan om aan veranderingen te werken; verenigen en vertegenwoordigen van onafhankelijke ICT bedrijven, pleiten voor een eerlijke en open ICT-markt en participeren in onderzoeks- en wetgevingsprocessen in Europa.

Met auto’s die computers op wielen werden, kwamen twee belangrijke sectoren in zijn carrière samen. Jan heeft een qua opleiding een achtergrond meegekregen in automotive, bedrijfskunde en Total Quality Management. Werkzaam geweest voor bedrijven in de Automotive en ICT sector.

Sinds 2001 met name actief in de secundaire IT-markt met functies in de organisaties Computer Brokers Exchange en AscdiNatd (VS). Sinds 2016 is Jan Executive Director van de Free ICT Europe Foundation om bewustzijn te creëren over de IT Aftermarket en verandering in wetgeving te bewerkstelligen. Circulaire economie en duurzaamheid zijn aldus belangrijke thema’s. Hiervoor neemt hij het voortouw bij deelname aan EU-projecten, lobbyactiviteiten, spreker, alliantiepartners en verantwoordelijk voor de operatie.

Daarnaast is hij als Business Development Director Europe actief bij de dienstverlener Total IT Global; IT managed services & support bij voornamelijk grote internationale ondernemingen, snelgroeiend en met een sterke positie in APAC en EMEA.

Jeroen Cox

Strategic Lead Energy & Environment, KPN

Jeroen is verantwoordelijk voor de strategische programma’s op energie en milieu, waaronder lange termijn inkoop van energie, circulaire economie en net zero.

KPN heeft vanaf 2017 de ambitie uitgesproken om nagenoeg 100% circulair te opereren vanaf 2025. Jeroen zal deze transformatie toelichten op het congres, vanaf de opzet van het programma tot aan hoe KPN hieraan invulling geeft met producten en diensten. Daarbij gaat hij in op de relatie met klanten en partners, het inrichten van een circulair en carbon meethuis, sustainable linked financing en de transformatie richting net zero, waarbij circulair een belangrijke pijler is.

Hij is verder voorzitter van de werkgroep Circular Economy binnen de Joint Audit Cooperation, een organisatie waarin inmiddels meer dan 20 Telecom bedrijven wereldwijd zijn aangesloten (gezamenlijk > 50% van de sector in omzet).

In eerdere rollen bij KPN werkte hij in diverse finance en logistiek management functies. Voorafgaand aan KPN, werkte hij op het hoofdkantoor van TNT Express Worldwide als business analist en auditor.

Leendert van Houwelingen

Partner, commercieel directeur NEG-IT Solutions.

Leendert is gesprekspartner van bestuurders en senior management op gebied van IT vraagstukken. Vanuit zijn rol als partner bij NEG-ITSolutions houdt Leendert zich bezig met de ontwikkeling van diensten binnen het domein van het Device Lifecycle Management zoals o.a.: Device-as-a-service (DaaS360), Circulaire IT en (data driven) Lifecycle Management.

Mathieu Sueters

Corporate Development Director bij Circulair IT Group. Circular IT consultant voor bedrijfsleven en overheid.

Sueters  deelt zijn kennis over het productenpaspoort en Circulaire IT bij de overheid.

Mathieu Sueters is een afgestudeerd bedrijfseconoom van de RijksUniversiteit Groningen en heeft o.a. studies gevolgd bij Harvard, IMD, Wharton en INSEAD. Hij heeft internationale ervaring opgedaan bij multinationals, overheid, als ondernemer en investeerder in diverse sectoren zoals ICT, technologie, duurzame energie, private equity en consultancy. Mathieu was o.a. lid van de Taskforce Circular Economy bij het World Economic Forum en is lid van het Regieteam UitvoeringsProgramma Circulaire Maakindustrie, verantwoordelijk voor de leidraad CPP (Circulaire Product Paspoort) ICT hardware, lid van de Werkgroep Circulaire Financiering bij DNB en is als Corporate Development Director bij de snelgroeiende Circular IT Group verantwoordelijk voor de buy & build strategie.  

Navied Tavakolly

Circular Catalyst 💥 Accelerating circular business by innovation and partnerships at KIA CE – Circularity by design

Als ondernemer vervult Navied verschillende rollen om de circulaire transitie te versnellen. Als programmamanager voor de nationale Kennis en Innovatie Agenda Circulaire Economie (KIA-CE) geeft hij vorm aan het Nederlandse missiegedreven innovatiebeleid rond circulaire economie. Daarnaast helpt hij als partnership manager voor Holland Circular Hotspot Nederlandse organisaties bij het opschalen van hun circulaire propositie in het buitenland.

Al bijna tien jaar werkend met Nederlandse circulaire pioniers ziet hij dat corporates, SME’s en ondernemers nog steeds worstelen om hun circulaire business propositie naar de markt te brengen. Circulaire economie inspanningen zijn vaak silo initiatieven op duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of innovatie afdelingen. Dit ondermijnt waarde(re)generatie en daarmee de haalbaarheid van de business case, wat resulteert in aanzienlijk hogere prijzen en nichemarktproposities met lage volumeafzet.

Navied bouwt innovatiegedreven partnerships die circulaire producten en technologieën in de de markt. Hij kan navigeren in complexe ecosystemen met meerdere belanghebbenden door een combinatie van analytische vaardigheden en mijn vermogen om echt contact te maken met mensen. In co-creatie met partners ontwikkelt Navied solide business cases ontwikkelen die zorgen voor steun van het topmanagement. Zijn achtergrond in productietechniek en logistiek, stelt hem in staat contact te leggen met mensen die werkzaam zijn in de toeleveringsketen. keten, waardoor de zakelijke uitvoering van onze projecten gewaarborgd is.

In 2010 begon Navied met het opbouwen van partnerschappen en sinds 2013 richt hij zich op de circulaire economie. 2013. Navied had een kernrol in de oprichting van ecosystemen die circulariteit onder de aandacht brachten, zoals zoals Holland Circular Hotspot (75+ ambassadeurs en nu geadopteerd door de Nederlandse overheid) en de Circular EXPO (50+ beurspartners en omgedoopt tot C-Beta).

Stephan Derksen 

Adviseur & Investor in Circulaire IT. Advisor to the board bij Renewtech. 

20 jaar in circulaire IT

  • – Curvature (voorheen Network Hardware Resale) – Sales Director
  • – Infotheek Groep – M&A Director & Managing Director Flex IT Distribution
  • – Renewtech – Advisory board member

Zal spreken over 20 jaar Circulaire IT: van trading business naar volwaardig en duurzaam alternatief voor de primaire markt

Het circulaire IT landschap in Nederland in vogelvlucht; over marktontwikkelingen, vendoren en investeerders

Thomas Husson 

Vice President, Principal Analyst bij Forrester

De groene marktrevolutie
• Hoe volwassen zijn bedrijven in het omarmen van duurzaamheidstransformatie?
• Wat zijn de beste werkwijzen om milieuduurzaamheid in uw bedrijf te integreren?
• Overview van groene IT en technologische trends

In zijn keynote speech zal VP en Principal Analyst Thomas Husson de laatste inzichten van Forrester over milieuduurzaamheid delen en aanbevelingen doen voor bedrijven om de circulaire economie te omarmen.

Thomas is vicepresident en hoofdanalist die bedrijven helpt de kloof tussen merk-, klant- en werknemerservaringen te verkleinen. Hij richt zich op het belang van cultuur, duurzaamheid en waarden bij het transformeren van organisaties en het lokaliseren van go-to-market strategieën. Zijn onderzoek heeft ook betrekking op de mobiele revolutie en de ontwrichtende rol van technologie bij het overbruggen van de digitale en fysieke wereld. Thomas heeft gesproken op tal van evenementen over de hele wereld, waaronder Mobile World Congress, Mobile Convention Amsterdam, DMEXCO en Web Summit, en hij wordt regelmatig geciteerd in toonaangevende media, zoals The New York Times, The Wall Street Journal, Reuters, Les Echos en Le Monde.

Eric Luteijn – Dagvoorzitter

Oprichter Jaarcongres Circulaire-IT Nederland 2022

Eric Luteijn heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sales en marketing, voornamelijk in de uitgeverij- media branche. Zijn omvangrijke ervaring én warme netwerk in het telecom en IT-werkveld, ruim 26.000 LinkedIn-contacten in combinatie met het eigenaarschap van zes mediaplatformen met verschillende aandachtsgebieden in de ICT maken hem en LuteijnMedia tot een zeer gewilde mediapartner in de Benelux.

In 2017 kreeg hij aandacht voor de onderwerpen refurbished en Circulaire-IT en begon daar over te publiceren in print, online en social. Daarna kwamen de eerste ronde tafeldiscussies vanuit zijn vorige platform.

Vervolgens werden in 2021 de voorbereidingen getroffen voor www.circulaire-it.nl en vooral de grote inventarisatie van aanbieders van Circulaire IT producten en diensten in Nederland. Dit resulteerde in een bedrijvengids op circulaire-it.nl van ruim 350 bedrijven actief in de Nederlandse markt rond dit onderwerp, vooral actief onder de radar of juist zonder de nodige media-aandacht.

Uit die activiteit en gedachte is de Community Circulaire-IT PRO’s ontstaan. Gevoed door nieuws en achtergrondinformatie op www.circulaire-it.nl is de community bedoeld voor professionals die dagelijks met Circulaire IT bezig zijn en elkaar ook willen treffen. Om kennis te vergaren, maar ook om te delen. Daarvoor kent de community vier fysieke netwerkmomenten waarvan het Jaarcongres er een is.

De ambitie is om volgend jaar een internationaal congres te organiseren.

Wil jij het Jaarcongres in 2023 niet missen?

Ticketverkoop start in de zomer van 2023. Zeker zijn van een kaartje? Meld je aan via bijgaand formulier voor de first access mailing.

Helemaal niets missen over onze Circulaire-IT activiteiten? Word direct lid van de Community Circulaire-IT en krijg kosteloos toegang tot dit jaarcongres en komende netwerkevents. 

Lees de Circulaire-IT ePaper